Madal Bal Сироп - швейцарско качество!
Размер на текста:
Madal Bal

Рецептата на натуралния дървесен сироп на търговската марка Madal Bal е създадена в Швейцария. Тя обединява 6 вида чисти сиропи – 5 вида висококачествени палмови сиропи от югоизточна Азия и сироп от канадски клен "птиче око" екстра "С+" качество. Бяха необходими няколко години и хиляди тестове, за да се направи смес, която да отговаря на всички изисквания на Програмата Усещане за подмладяване.

Производството на търговската марка Madal Bal подлежи на старателен и безкомпромисен качествен контрол. Използва се само най-висококачественият и чист дървесен сок от специално подбрани дървета, растящи при естествени условия, далеч от големите промишлени зони и без химически въздействия.

Палмов сироп. Палмовите сиропи се добиват по специална швейцарска технология. Тя включва ежедневно разрязване на дръжките на цъфтящите палмови плодове. Това е деликатен и сложен процес, но само по този начин може да се извлече сок, който има голяма потенциална жизнена сила. След като е събран, сокът минава през специална термична обработка, която сгъстява сиропа и го предпазва от ферментация. Необходими са 40 – 50 литра първичен извлек на сок, за да се получи 1 литър от крайния продукт. Готовият продукт е траен, с приятен вкус и аромат и с лесна разтворимост. Може да се разтваря и в горещи течности без значителна загуба на свойствата си. В натуралния сироп Маdal Bal се използва сок от 5 вида югоизточноазиатски палми – кокосова палма, аренгова и китулова палма от горите на валежите, нипахова палма от блатистите местности и индийска палма от Северна Шри Ланка. Палмовите сиропи се произвеждат от малки семейни стопанства. Тази форма на производство е, разбира се, по-скъпа от метода на плантациите, но позволява добиване на най-висококачествения органичен сироп.

Кленов сироп. Кленовите дървета трябва да бъдат поне около 40-годишни, за да могат да се използват за добив на сок. Единствено кленът "птиче око", който е един от 75-те вида кленови дървета в Северна Америка, дава сок за период от 4 до 6 седмици през месеците март и април. По това време горите са все още покрити със сняг над един метър, което прави събирането на сока изключително тежка задача. Всяка сутрин сокът се събира в кофи, закачени по дърветата. Събраната течност се подгрява на огън, докато придобие консистенцията на сироп. За да се предпази течността от разваляне, сокът трябва да бъде достатъчно концентриран. И тук са необходими около 40 – 50 литра първичен дървесен сок, за да се получи 1 литър от крайния продукт. Това количество се равнява на сока, който едно голямо кленово дърво дава за цяла година.

Над 90% от т. нар. "кленов сироп", който се продава на масовия пазар, е произведен по изкуствен начин от царевичен сироп и бяла захар, и най-често съдържа само 2% истински кленов сироп. Кленовият сироп, използван в състава на Madal Bal, е сироп "клас C+" и притежава най-доброто качество, с максимално високо минерално съдържание.


Събиране на Madal Bal